Milyen rugdalózót válasszunk?

Értékelés:
(0 szavazat)
11 július, 2016

Milyen rugdalózót válasszunk?

Anyagát tekintve legyen pamut. Ez fontos, mivel alsó viseletről van szó. A kezeknél, lábaknál biztosan egész nap érintkezni fog a baba bőrével. A műszálas anyagok nem szellőznek kellően, a hőtartásuk igen rossz, és nem utolsó sorban irritációt okoznak, allergiás reakciót váltanak ki. Az ekcemás gyerekekre például kifejezetten tilos műszálas holmikat adni.

A csecsemők ruházata célszerű ha nincs túl nagy műanyag mintával megszínezve, annál is inkább, mivel ezek a nagy nyomtatott minták a mosással idővel megmerevednek és így kellemetlen lesz a viseletük a kisbaba számára.

A kézfeje ne legyen visszahajtható. Néhány gyártó gondol arra, hogy ha a kicsi hosszú körömmel érkezik a világra, kis kesztyűt szokás ráadni, hogy ne marja meg az arcát. A pöttömök körmét születés után vágni még nem mindig lehet, mert a körömággyal össze van nőve. Viszont a visszahajtható ujj, amit ezért találtak ki iszonyatosan vastag, és néhány hét után, amikor a körömdolog már rég megoldódott, még mindig ezt kell hordani. Egyszerűbb inkább a kezdeti időszakban kis kesztyűt ráadni arra a néhány napra.

Legyen patentos! A gombos, megkötős megoldás nemhogy maradi, de balesetveszélyes is. A gomblyuk, vagy a megkötő szalag véletlenül beakadhat valahova, balesetet okozva ezzel. Ha patent akkor mindenképpen nikkelmentes legyen, elkerülve az esetleges irritációt.

Elöl nyíljon! Lehetőleg patenttal. A babát könnyebb az elöl nyitható, kinyitott rugiba csak belefektetni, kezét-lábát könnyedén belebújtatni, majd összepatentolni. Egy hátul-gombolós rugdalózóban viszont fölöslegesen forgatni kell a gyereket öltöztetés közben. Kevésbé rossz megoldás a lábak között zárható rugi. Ebből mondjuk kifejezetten szépeket láttam, úgyhogy a szépség győzött.

Legalább az egyik lába patentolható legyen. Léteznek olyan megoldások, amikor a derekánál hátul nyitható a rugi, és a két kicsi láb hátra kibújtatható. Ez kényelmes megoldás lehet, amíg picike lábakkal dolgozunk. A nagyobb babáknál már kényelmetlen megoldás. Sokkal jobb, ha elöl nyitjuk, és a lábakat is arra emeljük ki. Nem is fontos mindkét lábszárnak nyithatónak lenni. Vannak nagyon szép, és modern megoldások, amiken csak egy vonalban, és nem Y alakban helyezkednek el a patentok. Bár, mindkettő nagyon szuper.

Inkább ne legyen gallérja! Kisfiúknál elegáns tud lenni egy szép gallér, de leginkább csak fölöslegesen csiklandozza az arcot, és soha nem úgy áll, ahogy azt szeretnénk. Ha gallérosat is választunk, jobb, ha a két sarkát picit levarrjuk, mielőtt szopogatni kezdené és az egész mellkasa tocsogna a nyáltól.

A talpára teljesen fölösleges a csúszásgátló! Vicces, hogy a két éves gyerekemnek nem találok csúszásgátlós zoknit, de a 2 hónaposnak az összes rugiján van. Mintha az állandó fekvésben félteni kellene, nehogy elcsússzon. Nem is beszélve arról, hogy a vasalást sem könnyíti meg.

Lehetőleg legyen fehér vagy fehér alapú, de legalábbis ugyanolyan árnyalatú, mint a többi ruhadarabja. A kicsi holmiját biztosan nem fogod együtt mosni a felnőtt holmikkal, és egy idő után biztosan nem fogsz örülni, ha ugyanazt a darabot mindig kézzel kell mosnod, ezért egy idő után tuti nem fogod ráadni, vagy össze fogod mosni a felnőtt holmikkal. Az sem jó megoldás, ha csak az ujja piros, de egyébként fehér színű, mert így nem tudod majd eldönteni, hogy melyik színekkel mosd. Ha a piroshoz teszed, akkor a fehér része lesz rózsaszínű, ha a fehérekhez, akkor pedig minden egyéb.

Nem könnyű összegyűjteni a gyerekholmikat, de azt a méretenkénti 8-10 darabot érdemes körültekintően kiválasztani, hogy megkíméljük magunkat a későbbi mérgelődéstől.

Megjelent: 814 alkalommal

Hozzászólások   

 
0 #3 Beth 2018-11-14 00:10
I have noticed you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn extra bucks
every month. You can use the best adsense alternative
for any type of website (they approve all websites),
for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize
your website

My blog post :: BestAlina: https://FollowMyrtle.blogspot.se
Quote
 
 
0 #2 profile5101 2018-11-01 09:59
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://www.guysconnected.com/images/photos/1226/87/96ba2f5358f1e6e5428ccccf.jpg
Quote
 
 
0 #1 Fatima 2018-10-23 22:13
I have noticed you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn extra bucks
every month. You can use the best adsense
alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's
tips monetize your website

my site; BestTraci: https://FollowOtilia.blogspot.se
Quote
 

Szóljon hozzá
Biztonsági kód
Frissít

Kívánságlista


Nincs termék a kívánságlistádon.

Kategóriák