Mosódió héj teljesen természetes mosószer, kíméli a babaruhát, és a környezetet egyaránt.

Mosódió próba csomag

Értékelés: Még nincs értékelés
Elérhető:raktáron 49 termékek
Termék kód:MOS1P
510 Ft

 

Ha a mosódiót használod mindent megtettél a babák érzékeny bőre, a babaruhák kíméletes mosása és a környezet védelmében is.

 A mosódiófa vagy szappanfa (Sapindus Mucorossi) a szappanfafélék családjába tartozik. Szubtrópusi, növény, Délkelet-Ázsiában terem. A fa 2,5-3 centiméter átmérőjű diótermését, a mosódiót Nepál, Pakisztán, India és Indonézia területén már évszázadok óta használják mosásra.

 

A mosódiófa hatóanyaga a saponin vízzel érintkezve habzani kezd, és úgy hat, mint a szappan. A ?saponin zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy miután a ruha átázott, a mosógép forgása (vagy a kezünk) kirázza a szennyeződést a szövetből, a mosódió szaponinja pedig megtartja a piszkot a vízben feloldva, megakadályozva, hogy újra lerakódjon a ruhában, amíg ki nincs öblítve. Mindezt anélkül teszi, hogy a színek veszítenének élénkségükből vagy kárt tenne az anyag szerkezetében. A mosódió enzimek és tenzidek nélkül is ellátja a feladatát.

 Már 40 °C fokon kioldódik, de minél magasabb a vízhőfok, annál több hatóanyag válik ki a héjból, ezért alacsonyabb hőfokon többször használhatjuk fel (2-3 alkalommal). A hagyományos - vegyi - mosószerekkel szemben nem fogunk erős habzást tapasztalni-ez kezdetben kicsit furcsa lehet.

 A mosódióból készülhet főzet, koncentrátum, vagy őrlemény. Ezeket manapság egyre sokoldalúbban hasznosítják háztartási biotisztítószerek (pl. felmosószer, WC tisztító) és biokozmetikumok (pl. sampon, tusfürdő) alapanyagaként.

 Használata rendkívül egyszerű. Helyezz el a víz keménységétől függően 6-8-10 diót a vászon zsákban, ezzel a mennyiséggel 40 fokon még 2-3-szor moshatsz, ha ennél magasabb hőfokra van szükség akkor 1-2 alkalommal még használhatod.

 Nyugodtan kísérletezd ki a háztartásodban ideális mennyiséget a víz keménységétől és a ruhák szennyezettségétől függően.

 

Mosócsomagunk, az egészségetek védelmében, alkalmas arra, hogy kipróbáld milyen alternatív módon lehet mosni, a hagyományos helyett, és ezzel megteszed a kezdő lépést a környezettudatosság felé.

 

A mosódióhéj használata:

 

  • Tégy a vászonzacskóba 4-8 fél mosódióhéjat - ha keményebb víz többet, lágy víz esetén kevesebbet (az első használat előtt érdemes egy félórára langyos vízbe áztatni a mosódióhéjakat, és az áztatóvízzel együtt önteni be a dobba a ruhák közé)

  • Kösd be a zacskó száját, hogy egy darabka mosódióhéj se kerülhessen ki belőle, és tedd a zacskót a mosógépbe a ruhák közé

  • Ha fehéret mosol tegyél mellé 1-1,5 evőkanál fehérítő sót, ha szükségesnek látod

  • Illatosítsd a ruhákat, 10-30 csepp illóolajjal ( pl.: citrom, levendula) az öblítős rekeszben;

  • a fertőtlenítés érdekében tehetsz a mosógépbe teafa illóolajat

  • ha nagyon kemény a víz a környéketeken, drága vízlágyító helyett nagyon jó minden mosáshoz 1-1,5 evőkanál mosószóda is.

 

Figyelj arra, hogy ne felejtsd bent a mosás végeztével túl sokáig a gépben a ruhákat, hiszen a mosódió szerves anyag, így hamarabb lesz dohos szagú a mosásod, mint a hagyományos mosóporok esetén.

 

Utolsó Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Most kérjük, hogy írja meg (röviden) a véleményét....( min. 100, max. 2000 karakter)
Elsőként: Értékelje a terméket. Válasszon egy értéket a 0 (legrosszabb) és 5 csillag (legjobb) között. Értékelés:
Begépelt karakterek:

Kívánságlista


Nincs termék a kívánságlistádon.

Kategóriák