Rugdalózó

Milyen rugdalózót válasszunk?

Anyagát tekintve legyen pamut. Ez fontos, mivel alsó viseletről van szó. A kezeknél, lábaknál biztosan egész nap érintkezni fog a baba bőrével.

A műszálas anyagok nem szellőznek kellően, a hőtartásuk igen rossz, és nem utolsó sorban irritációt okoznak, allergiás reakciót váltanak ki. Az ekcemás gyerekekre például kifejezetten tilos műszálas holmikat adni.

A csecsemők ruházata célszerű, ha nincs túl nagy műanyag mintával megszínezve, annál is inkább, mivel ezek a nagy nyomtatott minták

a mosással idővel megmerevednek és így kellemetlen lesz a viseletük a kisbaba számára.

A kézfeje ne legyen visszahajtható. Néhány gyártó gondol arra, hogy ha a kicsi hosszú körömmel érkezik a világra, kis kesztyűt szokás ráadni, hogy ne marja meg az arcát.

A pöttömök körmét születés után vágni még nem mindig lehet, mert a körömággyal össze van nőve.

Viszont a visszahajtható ujj, amit ezért találtak ki iszonyatosan vastag, és néhány hét után, amikor a körömdolog már rég megoldódott, még mindig ezt kell hordani.

Egyszerűbb inkább a kezdeti időszakban kis kesztyűt ráadni arra a néhány napra.

Legyen patentos! A gombos, megkötős megoldás nemhogy maradi, de balesetveszélyes is. A gomblyuk, vagy a megkötő szalag véletlenül beakadhat valahova, balesetet okozva ezzel. Ha patent akkor mindenképpen nikkelmentes legyen, elkerülve az esetleges irritációt.

Elöl nyíljon! Lehetőleg patenttal. A babát könnyebb az elöl nyitható, kinyitott rugiba csak belefektetni, kezét-lábát könnyedén belebújtatni, majd összepatentolni. Egy hátul-gombolós rugdalózóban viszont fölöslegesen forgatni kell a gyereket öltöztetés közben.

Kevésbé rossz megoldás a lábak között zárható rugi. Ebből mondjuk kifejezetten szépeket láttam, úgyhogy a szépség győzött.

Legalább az egyik lába patentolható legyen. Léteznek olyan megoldások, amikor a derekánál hátul nyitható a rugi, és a két kicsi láb hátra kibújtatható. Ez kényelmes megoldás lehet, amíg picike lábakkal dolgozunk. A nagyobb babáknál már kényelmetlen megoldás.

Sokkal jobb, ha elöl nyitjuk, és a lábakat is arra emeljük ki. Nem is fontos mindkét lábszárnak nyithatónak lenni.

Vannak nagyon szép, és modern megoldások, amiken csak egy vonalban, és nem Y alakban helyezkednek el a patentok. Bár, mindkettő nagyon szuper.

Inkább ne legyen gallérja! Kisfiúknál elegáns tud lenni egy szép gallér, de leginkább csak fölöslegesen csiklandozza az arcot, és soha nem úgy áll, ahogy azt szeretnénk. Ha gallérosat is választunk, jobb, ha a két sarkát picit levarrjuk, mielőtt szopogatni kezdené és az egész mellkasa tocsogna a nyáltól.

A talpára teljesen fölösleges a csúszásgátló! Vicces, hogy a két éves gyerekemnek nem találok csúszásgátlós zoknit, de a 2 hónaposnak az összes rugiján van. Mintha az állandó fekvésben félteni kellene, nehogy elcsússzon. Nem is beszélve arról, hogy a vasalást sem könnyíti meg.

Lehetőleg legyen fehér vagy fehér alapú, de legalábbis ugyanolyan árnyalatú, mint a többi ruhadarabja.

A kicsi holmiját biztosan nem fogod együtt mosni a felnőtt holmikkal, és egy idő után biztosan nem fogsz örülni, ha ugyanazt a darabot mindig kézzel kell mosnod, ezért egy idő után tuti nem fogod ráadni, vagy össze fogod mosni a felnőtt holmikkal.

Az sem jó megoldás, ha csak az ujja piros, de egyébként fehér színű, mert így nem tudod majd eldönteni, hogy melyik színekkel mosd. Ha a piroshoz teszed, akkor a fehér része lesz rózsaszínű, ha a fehérekhez, akkor pedig minden egyéb.

Nem könnyű összegyűjteni a gyerekholmikat, de azt a méretenkénti 8-10 darabot érdemes körültekintően kiválasztani, hogy megkíméljük magunkat a későbbi mérgelődéstől.

 


A Bagolyfészek Natúr Bababolt oldalain

A Bagolyfészek Natúr Bababolt oldalain található babaruhák mindegyike magyar termék. Számtalan baba fehérneműk - ujjatlan, rövid és hosszú ujjú baba body, atléta, rövid és hosszú ujjú póló, pizsama - található áruházunkban. A kombidresszek és pólók kiegészítőjeként melegítő nadrág, kisnadrágok, shortok vagy bermudák széles választékával állunk vásárlóink rendelkezésére. Az igazán olcsó babaruha kedvelői is találnak maguknak termékeket, olcsó kombidresszek és olcsó pólók is találhatók készletünkben. A textilpelenka és a pelenka anyagból készült kifogó, a babák és mamák mindennapjait könnyítik meg.

Babaruha, Gyerekruha és babaápolási webáruház

 

Babaruha, Gyerekruha és babaápolási webáruház

Névnapi köszöntő

Kedves Névnapos! 

 

Ezúton nyújtom át névnapodra szánt ajándékomat!: 

Ezzel a kóddal ma 1000 Ft kedvezményben részesülsz,

melyet 5000 Ft feletti vásárlás esetén vehetsz igénybe! 

     

     A kódod: NEVNAP1181Q7

 

A kedvezmény egyszeri alkalomra szól és még 3 napig érvényes!

Sok boldogságot kívánok névnapod alkalmából!

Takarékoskodj! Spórolj! laughing

 

 

Örülök, hogy nálunk nézelődtél és szeretném, hogy elégedetten távozz tőlünk!

Amellett, hogy szép babaruhákat és egészséges babaápolási termékeket nézegettél szeretnék, hozzájárulni ahhoz, hogy az értékes szabadidődben, melyet a családoddal tölthetnél, ne a boltokat kelljen végigjárnod, cuccokat cipelve.

Abban tudok a segítségedre lenni, hogy lerövidítem azt az időt, melyet a család ruhatárát és ápolási felszerelését beszerzed.

Ez persze csak a kezdet, ebben a kategóriában olyan termékeket találsz, melyekkel nem tudsz rossz üzletet kötni, válassz innen és még több pénz maradhat a zsebedben:

  • Spórolós Havi akció!
  • Kedvező csomagajánlatokat találsz a többet olcsóbban kategóriában! Katt!
  • Kifutó termékek!
  • Happy hétfő kedvezményünkkel minden hétfőn jól járhatsz!
  • Nyereményjátékainkon Te is megnyerheted, amire vágysz!
  • Iratkozz fel Jóbarát listánkra és lehetőséged van kuponos akciók megszerzésére! Hírleveleknél tudsz feliratkozni, amit a Főoldal alján a jobb sarokban találsz!
  • Vedd igénybe a második vásárlás után megszerezhető exkluzív VIP 5% engedményt! Fontos vagy számunkra!

Még mindig nincs vége!

Ha a vásárlásod értéke eléri a  15.000,- Ft-ot vendégünk vagy a házhozszállításra!